Gouden Schoen 2012 - Silvio Proto: "Heel fier op derde plaats"

Anderlecht-doelman Silvio Proto eindigde woensdagavond in de VTM-gebouwen in Vilvoorde met 154 punten op een onverhoopte derde plaats in de uitreiking van de 59e Gouden Schoen. "En daar ben ik enorm fier op", vertelde de doelman kort na de uitreiking.

"Het is immers niet makkelijk om op te boksen tegen twee aanvallers. Zij maken immers het verschil in wedstrijden en dat valt veel harder op. Ze doen de mensen harder dromen dan een doelman", analyseerde Proto.

Velen hadden getipt op Club-aanvaller en huidig topschutter Carlos Bacca voor een plaats in de top drie. Uiteindelijk moest de Colombiaan vrede nemen met de zesde plaats. "Ik heb mijn derde plaats te danken aan een bijzonder constant seizoen", vulde Proto aan. "Maar de Gouden Schoen is niet echt een objectief voor mij. Op de eerste plaats wil ik me gelukkig voelen bij de club en plezier beleven op het veld. De Gouden Schoen voor Mbokani is meer dan verdiend. We stonden allemaal achter hem, want hij heeft ons in de Champions League gebracht. Op belangrijke momenten stond hij er altijd en dat vergeten we niet. Bovendien verloor hij in de zomer van 2011 zijn kindje David, wat natuurlijk bijzonder zwaar was om te verwerken. Hij krabbelde echter opnieuw recht en ook daarvoor verdiende hij de Schoen", besloot Proto.

. (VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud