Gouden Schoen 2012 - Van Holsbeeck: "Mbokani heeft alle kwaliteiten om het in Engeland te maken"

Met Dieumerci Mbokani ging de Gouden Schoen woensdagavond na Mbark Boussoufa (2010) en Matias Suarez (2011) voor het derde jaar op rij naar een Anderlecht-speler. "Het puntenverschil is duidelijk, Dieu is een terechte winnaar. Hij heeft alle kwaliteiten om het in de Engelse competitie te maken", vertelde een trotse Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck na de uitreiking in de VTM-gebouwen in Vilvoorde.

"We zijn als club natuurlijk bijzonder tevreden dat we voor het derde jaar op rij de Gouden Schoen in de rangen hebben. Het doet me bovendien veel plezier voor Dieu, die het afgelopen jaar overduidelijk de beste spits in België was. Mbokani is ondertussen een pak volwassener geworden en voelt zich goed bij Anderlecht. Er is veel wederzijds vertrouwen tussen club en speler. Maar als je de kans krijgt om in Engeland te gaan voetballen, wordt het een kwestie van de juiste club en begeleiding voor hem te vinden", vertelde de Anderlecht-manager.

"We hebben met Mbokani een afspraak dat hij minstens tot aan het einde van het seizoen bij ons blijft. Als we dan het seizoen kunnen afsluiten met een titel en als beide partijen er voordeel kunnen uit halen, is een transfer bespreekbaar."

. (VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud