GP Tjechië - MX1: Philippaerts pakt Ramon leidersschap af

Steve Ramon (Suzuki) is zijn leidersplaats in het wereldkampioenschap motorcross in de MX1-klasse opnieuw kwijt. De Italiaan David Philippaerts (Yamaha) won de Grote Prijs van Tsjechië in Loket en leidt opnieuw in het klassement met zeven punten voorsprong op de Belg.

Philippaerts dankt zijn zege in Tsjechië aan zijn winst in de tweede reeks en zijn derde plaats in de eerste manche (gewonnen door de Duitser Maximilian Nagl). De Italiaan gaat in de eindklassering in Loket de Fransman Sebastien Pourcel (Kawasaki) en de Spanjaard Jonathan Barragan (KTM) vooraf. Steve Ramon werd vierde (4de in de eerste en 5de in de tweede reeks). Ken De Dycker haalde de vijfde plek, Clément Desalle en Manuel Priem werden respectievelijk achtste en tiende.

In de algemene klassering hebben Phillippaerts (405) en Ramon (398) een kloofje geslagen met de andere rijders. De Nieuw-Zeelander Joshua Coppins (370) en de Spanjaard Jonathan Barragan (369) volgen op de derde en de vierde plaats. Onze landgenoot Ken De Dycker heeft evenveel punten als Barragan en deelt de vierde plek met hem.

In de MX2-klasse ging de zege naar de Brit Tommy Searle (KTM). Hij won de tweede reeks voor de Zuid-Afrikaan Tyla Rattray, die op zijn beurt de eerste manche op zijn naam schreef. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud