Advertentie

Hans van Alphen: "Ben hoogstens outsider voor medaille"

Woensdag en donderdag wordt in Londen de olympische tienkamp afgewerkt. Hans van Alphen start ondanks zijn derde plaats op de huidige wereldranglijst niet als directe podiumkandidaat, zo zegt hij drie dagen voor het begin van de competitie.

Eind mei verpulverde de 30-jarige van Alphen op de prestigieuze tienkamp van Götzis zijn Belgische record. Slechts twee atleten deden in 2012 beter dan de 8.519 punten die Van Alphen in Oostenrijk behaalde, de Amerikaanse wereldrecordhouder Ashton Eaton (9.039) en de Duitser Pascal Behrenbruch (8.558). In theorie lijkt de Antwerpenaar dus rijp voor een medaille.

"Eaton is zonder twijfel dé topfavoriet. Mezelf beschouw ik niet direct als een medaillekandidaat, ook al sta ik derde op de ranking", zegt van Alphen zondag in een perszaaltje in het olympisch dorp. "Het is plezant te weten dat ik een kans heb, maar ik ben niet meer dan een outsider".

De voorbije twee weken werkte van Alphen een ultieme stage af in Nice. "We hebben vooral nog op snelheid gewerkt. Alles is zeer goed verlopen, zonder pijntjes of zo, en ik heb zin om eraan te beginnen".

Voor de tienkamper, die sinds zaterdag in het olympisch dorp logeert, zijn het in Londen zijn tweede Spelen. Vier jaar geleden in Peking gaf hij op.

"De situatie is vandaag heel verschillend. Toen vertrok ik met pijn naar de competitie. Dit keer was mijn aanpak helemaal anders, veel serener en minder hectisch. Nu hoefde ik enkel te trainen en te rusten."

(PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud