Advertentie

Hockey: Red Lions spelen 1-1 gelijk tegen Nieuw-Zeeland

De Belgische mannenhockeyploeg heeft zondag in zijn vierde groepswedstrijd op de Olympische Spelen in Londen 1-1 (rust 0-0) gelijkgespeeld tegen Nieuw-Zeeland. De Red Lions, met hun elfde plaats op de wereldranglijst vier plaatsen lager geklasseerd dan hun opponenten, waren lange tijd de betere ploeg en kwamen verdiend op voorsprong, maar moesten na het laatste fluitsignaal tevreden zijn met slechts één punt. België kan zich daardoor niet meer plaatsen voor de halve finales.

Tegen de Black Sticks waren de Belgen lange tijd heer en meester. In de eerste helft lukte scoren ondanks een pak kansen nog niet, maar in de 48e minuut zorgde Tom Boon met een subtiel lobje voor de verdiende 1-0. Zes minuten later was het echter opnieuw gelijk, na een treffer van Nicholas Wilson.

Na de 1-1 werd Nieuw-Zeeland plots sterker en kon het doelman Vanasch nog enkele keren bedreigen. In de slotminuut spatte een Nieuw-Zeelandse strafcorner zelfs nog uiteen op de paal.

Eerder deze Spelen hadden de Belgen met 2-1 verloren van regerend olympisch kampioen Duitsland. Tegen Nederland gingen de mannen van coach Colin Batch met 3-1 onderuit en van Zuid-Korea werd met 2-1 gewonnen. Dinsdag speelt België zijn laatste wedstrijd in groep B tegen India, daarna volgen klassementswedstrijden.

Later zondag treft India nog Zuid-Korea en is er het duel tussen groepsleiders Nederland en Duitsland. In de voorlopige stand leiden Nederland en Duitsland met negen punten uit drie wedstrijden. Dan volgen België en Nieuw-Zeeland (vier uit vier), Zuid-Korea (drie uit drie) en India (nul uit drie).

(INDRANIL MUKHERJEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud