Ingmar De Poortere en Steve Schets veroveren brons in WK ploegkoers

Op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in de Deense hoofdstad Kopenhagen hebben de Belgen Ingmar De Poortere en Steve Schets zaterdag brons veroverd in de ploegkoers. Het goud was voor de Australiërs Cameron Meyer en Leigh Howard, het zilver voor de Fransen Morgan Kneisky en Christophe Riblon.

De podiumplaats voor de 25-jarige Belgen is een grote verrassing. Steve Schets was immers pas in laatste instantie Iljo Keisse komen vervangen. Die laatste had maandagavond bij een val op training zijn sleutelbeen gebroken.

Samen met de Fransen namen de Belgen snel een ronde voorsprong. Alleen de Australische topfavorieten, gecoacht door onze landgenoot Matthew Gilmore, pakten die ronde nog terug. Zij haalden het uiteindelijk met 16 punten. Frankrijk bleef met 6 punten België net één puntje voor. Tot het einde reden de Belgen in een zilveren positie, maar in de allerlaatste sprint werd hen die plaats nog afgesnoept door de Fransen.

Het is de derde keer dat België een medaille haalt in een wereldkampioenschap ploegkoers. In 1998 was er goud voor Gilmore en Etienne De Wilde, in 2005 brons voor Gilmore en Keisse.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud