Jaap Stam stopt onmiddellijk met voetballen

Jaap Stam heeft maandag een punt achter zijn carrière gezet. Dat maakte de verdediger van het Nederlandse Ajax maandag bekend op een persconferentie. De Nederlander levert zijn contract in omdat hij fysiek en mentaal niet meer in staat is om topprestaties te verrichten.

Stam, wiens verbintenis pas op het eind van het seizoen afliep, lichtte zijn besluit maandagmiddag toe tijdens een drukbezochte persconferentie in de Amsterdam ArenA. "Ik kan niet meer brengen wat ik moet brengen", zei hij. "Ik wilde in het begin van het seizoen al stoppen. Ik heb me laten overtuigen om door te gaan. Nu heb ik er de kracht niet meer voor", stelde de verdediger.

De 35-jarige Stam begon zijn loopbaan 25 jaar geleden bij FC Zwolle. Hij voetbalde later voor Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en Ajax. Stam speelde 67 interlands en nam na afloop van het EK van 2004 in Portugal afscheid van het Nederlands elftal.

Stam, bij Ajax ploegmaat van de Belgen Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Laurent Delorge, beleefde zijn grootste successen bij Manchester United. Hij won met de Engelse club drie landstitels, de Champions League en de wereldbeker. Stam won in 1997 ook met PSV de landstitel. Bij Ajax won hij de nationale beker en twee Johan Cruijff Schalen.

(VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud