Jan Ullrich bezocht dokter Fuentes al vanaf 2003

Jan Ullrich zou al vanaf 2003 de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes gecontacteerd hebben, de spilfiguur in de Puerto-dopingaffaire. Dat staat maandag te lezen in het Duitse weekblad Focus.

Volgens Focus zou het Duitse gerecht in het bezit zijn van reisdocumenten en ontvangstbewijzen die aantonen dat de Duitse ex-wielrenner vanaf 2003 regelmatig naar Madrid reisde, waar Fuentes een dokterspraktijk had.

Ullrich, de Tourwinnaar van 1997, werd in juli 2006 ontslagen door T-Mobile omwille van zijn betrokkenheid in de dopingzaak rond dokter Fuentes. Ullrich zelf, die in februari een punt achter zijn carrière zette, is altijd blijven ontkennen dat hij doping gebruikte.

Het parket van Bonn heeft eerder al vastgesteld dat de wielrenner zakjes bloed in het kabinet van Fuentes had opgeborgen en dat hij in 2004 25.000 euro had overgeschreven op een rekening van Fuentes. Volgens Focus hebben de speurders ook ontvangstbewijzen gevonden die aantonen dat Ullrich in 2006 55.000 euro betaalde aan de Spaanse dopingdokter.

(KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud