Jonathan Borlée wint sterk bezette 400m op Diamond League Monaco, broer Kevin 3e

Jonathan Borlée heeft vrijdag op de Diamond League-atletiekmeeting in Monaco een heel sterk bezette 400 meter gewonnen. Hij haalde het in 44.74, zijn snelste chrono van het seizoen, en was daarmee twee honderdsten van een seconde sneller dan de Grenadaan Kirani James (44.76), de regerende wereldkampioen. Belgisch recordhouder Kevin Borlée (44.56) eindigde op de derde plaats, in 44.94.

Heel deelnemersveld op de baanronde in Monaco oogde bijzonder indrukwekkend, met naast de Borlées en James ook nog de Amerikaanse olympische kampioen LaShawn Merritt, ex-olympisch kampioen Jeremy Wariner, de Tsjechische Europese kampioen Pavel Maslak, de snelle Luguelin Santos uit de Dominicaanse Republiek en de Brit Martyn Rooney.

Jonathan Borlée, eerder dit seizoen goed voor 44.88, pakte uit met een snelle start en kwam ook als eerste in de laatste rechte lijn. Hij leek op weg naar een afgetekende zege, maar James maakte het hem in de laatste meters nog knap lastig. Kevin Borlée eindigde als derde (44.94), Santos werd vierde in 45.10, Wariner vijfde in 45.28. Dan volgden Rooney (45.52) en Maslak (45.55). Merritt liep de race niet uit, hij gaf op met een blessure.

Met hun knappe prestaties tonen de broers Borlée nog maar eens dat ze klaar zijn voor de Olympische Spelen in Londen, die volgende vrijdag van start gaan.

(VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud