Jonathan Castroviejo vervangt Samuel Sanchez in Spaanse olympische selectie

Samuel Sanchez zal zijn titel niet kunnen verdedigen in de olympische wegrit. De 34-jarige Spanjaard gaf donderdag de laatste hoop om toch nog aan de start te komen in Londen op. Hij heeft nog te veel pijn aan schouder en pols, na een valpartij in de achtste etappe van de Tour de France.

Sanchez wordt in de Spaanse selectie vervangen door Jonathan Castroviejo, die ook de tijdrit zal rijden. Castroviejo is een 25-jarige tijdritspecialist en rijdt net als Sanchez voor Euskatel. Vorig jaar won hij de proloog in de Ronde van Romandië (WorldTour), dit jaar die in de Ronde van Madrid (cat. 2.1).

De Spaanse bondscoach Jose Luis De Santos kreeg eerder het forfait van Oscar Freire te verwerken. De drievoudige wereldkampioen kwam met drie gebroken ribben en een geperforeerde long uit de Tour. Om hem te vervangen riep De Santos Francisco Ventoso (Movistar) op.

Alejandro Valvarde (Movistar), donderdag ritwinnaar in de Tour, Jose Joaquin Rojas (Movistar) en Luis Leon Sanchez (Rabobank) zijn de andere renners in de selectie. Leon Sanchez rijdt net als Castroviejo de tijdrit.

. (YORICK JANSENS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud