Judo - EK Wenen: 6e Europese medaille voor Ilse Heylen

Ilse Heylen heeft donderdag op het EK judo in Wenen de bronzen medaille behaald, de 6e Europese plak uit haar carrière. De 33-jarige Heylen, die op de Olympische Spelen van 2004 in Athene eveneens brons pakte, werd eerder Europees kampioene in 2005, veroverde zilver in 2004 en brons in 2006, 2007 en 2009.

Heylen legde donderdag een perfect parcours af tot aan de halve finales, met zeges tegen de Hongaarse Barbara Maros (ippon), de Slovaakse Zuzana Krisandova (ippon) en de Tsjechische Lucie Chytra (waza-ari). In die halve finales moest ze echter met waza-ari de duimen leggen voor de 21-jarige Russin Natalia Kuzyutina, de titelverdedigster.

In de kamp om het brons nam ze het op tegen de Turkse Aynur Samat, die eerder dit seizoen de Wereldbeker in Warschau op haar naam schreef. De Antwerpse kreeg een yuko tegen, maar won uiteindelijk met waza-ari.

Eerder op de dag vocht de 19-jarige Charline Van Snick (-48 kg) zich ook al naar het brons, zodat België na dag 1 van het EK op 2 keer brons staat. Yung Gascard (-60 kg) en Julie Baeyens (-57 kg) konden donderdag niet verrassen.

Vrijdag komt Dirk Van Tichelt (-73 kg) nog in actie, en zaterdag komen Christophe Van Dijck (-90 kg) en Elco van der Geest (-100 kg) de tatami op.

(DSB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud