Jurgen Dereere pakt brons op het WK duatlon

Jurgen Dereere is zaterdag knap derde geworden op het WK duatlon in het Amerikaanse Concord. De 37-jarige Dereere moest na 10 km lopen, 40 km fietsen en opnieuw 5 km lopen in een spurt met drie zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Jarrod Shoemaker en de Fransman Damien Derobert.

Het verschil tussen Shoemaker en Derobert was met het blote oog niet te zien en dus moest er een fotofinish aan te pas komen om de winnaar te kennen. De tweede Belg in de wedstrijd, Antoine Duvivier, werd 14e.

"Ik ben bijzonder tevreden", verklaarde Dereere aan Belga. "Ik ben 37 jaar en had stiekem gehoopt op een plaats bij de eerste vijf, maar een medaille is beter dan verhoopt", stelde de West-Vlaming, die in zijn carrière al vier keer eerder op het WK-podium stond. In 1999, 2002, 2006 en 2007 veroverde hij telkens zilver. Dereere werd ook vier keer Europees kampioen op de korte afstand (1998, 2004, 2005 en 2008).

"Op één kilometer van het einde liep ik nog met Derobert alleen op kop, maar toen keerde Schoemaker nog terug. In de spurt had ik niet echt een kans, al ben ik zeker niet ontgoocheld. Ik heb de wedstrijd gemaakt en het meeste werk verricht, dus ik kan alleen maar tevreden zijn", verklaarde Dereere, die topsporter bij Defensie is.

Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Tsjechische Vendula Frintova. (VDD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud