Jurgen Van den Broeck wint natourcriterium Herentals

Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) heeft donderdag het achtste natourcriterium in het centrum van Herentals gewonnen. Hij klopte zijn medevluchters Alessandro Petacchi, Dries Devenyns, Robbie McEwen en Alessandro Ballan in de spurt. VDB, de knappe vierde uit de eindstand van de Tour, mocht zo uit handen van Toon Goris, broer van de recent overleden Rob, de 'Eretrofee Rob Goris' in ontvangst nemen, een kunstwerk van bestuurslid en mede-organisator Rik Van de Wouwer.

De hele avond stond in het teken van de herdenking van Rob Goris, de Herentalsenaar die in zijn stad en in de hele omgeving op de handen werd gedragen en in de nacht van 4 op 5 juli plots overleed. Goris had zowel als renner als als ijshockeyspeler een schitterende sportcarrière opgebouwd. Voor aanvang van het criterium brachten verscheidene renners hulde aan hun overleden vriend. Dat deed vooral ploegmaat en wegkapitein Leif Hoste die de sportieve en menselijke kwaliteiten onderstreepte.

Het waren overigens de renners zelf die bij de organisatoren hadden aangedrongen om een minuut stilte te willen inbouwen voor aanvang van de wedstrijd.

Van bij de start was het duidelijk dat de renners van deze wedstrijd een hoogstaand vertoon wilden maken. Het werd dan ook een aantrekkelijk en boeiend spektakel, met tal van ontsnappingen die nooit erg ver droegen, zodat de spanning er tot het einde in bleef. In de slotfase scheidden zich vijf renners af. In de spurt troefde Morkhovenaar Van den Broeck tot grote tevredenheid van de 25.000 toeschouwers zijn medevluchters af.

(KRISTOF VAN ACCOM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud