Ken De Dycker wint GP van Duitsland motorcross, Desalle tweede

Belgische overmacht zondag tijdens de Grote Prijs van Duitsland motorcross. Ken De Dycker won in Teutschenthal immers de GP motorcross in de MX1-klasse. De Leuvenaar won beide manches. In de eerste manche was hij de Italiaan David Philippaerts (Yamaha) te snel af, in de tweede manche eindigde hij voor de Italiaanse regerende wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM). Clement Desalle werd tweemaal derde en pakte zo de tweede plaats in de eindstand.

Steve Ramon (Suzuki) pakte de achtste plaats, Kevin Strijbos (Suzuki) moest tevreden zijn met de 14e plaats. Manuel Priem (Aprilia) eindigde op de 23e plaats en Kevin Wouts (Kawasaki) werd 31e.

In de WK-tussenstand blijft wereldkampioen Cairoli autoritair aan de leiding. De Italiaan telt 341 punten, Desalle nadert in de stand en totaliseert nu 276 punten, 9 meer dan Philippaerts. Ken De Dycker staat op een mooie vierde plaats met 251 punten. Steve Ramon volgt op de zesde plaats met 237 punten, Kevin Strijbos staat op de 11e plaats (121 punten).

In de MX2-klasse was de overwinning voor de Fransman Marvin Musquin (KTM). Hij finishte voor de Duitser Ken Roczen (Suzuki) en de Amerikaan Zach Ozbourne (Yamaha). Jeremy Van Horebeek (Kawasaki) pakte de vijfde plaats, Joel Roelants (KTM) werd 14e en Nick Triest (KTM) 31e.

In de WK-tussenstand blijft Musquin aan de leiding met 365 punten. Jeremy Van Horebeek staat op de achtste plaats met 209 punten, Joel Roelants volgt op de tiende plaats.

De negende manche van het WK motorcross vindt op 27 juni in het Letse Kegums plaats. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud