Advertentie
Advertentie

Kim Clijsters maakt wederoptreden op Wimbledon

Kim Clijsters heeft zondag opnieuw wedstrijdtennis gespeeld. Op A Centre Court Celebration, de feestelijke inhuldiging van het nieuwe uitschuifbare dak boven de showcourt van Wimbledon, begon Clijsters alvast goed aan haar eerste exhibitiewedstrijd. In het dubbelspel won ze samen met de Brit Tim Henman van Andre Agassi en Steffi Graf.

Het dubbelspel op het heilige gras van Wimbledon, dat vooral om spektakel draaide, werd door Clijsters en Henman gewonnen met 7-6 (7/5). Het stadion zat met 15.000 toeschouwers afgeladen vol. Later op de dag volgen nog twee enkelpartijen. Eerst neemt Agassi het op tegen Henman, daarna volgt het duel tussen Clijsters en Graf.

Op 14 juni speelt Clijsters in het Nederlandse Rosmalen een exhibitiewedstrijd tegen de Nederlandse Michaella Krajicek. Een week later, op 21 en 22 juli, volgen in Saint Louis en Philadelphia twee wedstrijden in de WorldTeam Tennis Pro League, met de Saint Louis Aces. Vanaf 10 augustus begint dan het echte werk voor de 25-jarige Clijsters, met eerst het WTA-toernooi van Cincinnati, daarna dat van Toronto (vanaf 17 augustus) en aansluitend de US Open in New York (vanaf 31 augustus). (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud