Kimi Räikkönen is officieel wereldkampioen Formule 1

De 28-jarige Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) kan op beide oren slapen. Hij is de wereldkampioen Formule 1 van 2007. Räikkönen won zondag de Grote Prijs van Brazilië en eindigde zo op de eerste plaats in het WK, maar een onderzoek van de Internationale Automobielfederatie (FIA) naar mogelijk geknoei met de brandstof bij BMW Sauber en Williams had nog roet in het eten kunnen gooien.

De wedstrijdcommissarissen van de FIA besloten zondagavond de rijders van beide renstallen geen straf op te leggen. Hadden ze dat wel gedaan, had de Brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) nog wereldkampioen kunnen worden.

Hamiltons Spaanse teamgenoot Fernando Alonso, de voorbije twee jaar wereldkampioen, was trouwens niet te spreken over het initiatief van zijn team om met een klacht Räikkönen de wereldtitel nog proberen te ontfutselen. "Als ze de titel aan Hamilton geven na een klacht van McLaren zou ik mijn hoofd in de grond steken van schaamte. Dat zou gewoon een gebrek aan respect zijn. De piloot met de meeste punten is de terechte kampioen." (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud