Kompany en Hazard grijpen naast plaats in Wereldelftal van 2012

Vincent Kompany en Eden Hazard hebben hun nominatie voor het Wereldelftal van 2012 niet kunnen verzilveren. Beide Rode Duivels maakten deel uit van de voorselectie van 55 maar hebben geen plaatsje kunnen bemachtigen in het FIFA FIFPro World XI.

Het Wereldelftal bestaat uitsluitend uit spelers die in Spanje aan de bak komen. Real Madrid en FC Barcelona leveren elk vijf spelers, Atletico (met spits Falcao) zorgt voor de vreemde eend in de bijt.

In doel staat Ilker Casillas (Real Madrid). De verdediging wordt gevormd door Daniel Alves (Barcelona), Marcelo (Real), Gerard Piqué (Barcelona) en Sergio Ramos (Real). De driehoek op het middenveld bestaat uit Xabi Alonso (Real) en Barcelonezen Xavi en Andres Iniesta. De drie spitsen zijn Radamel Falcao, Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real). Marcelo en Falcao maken voor het eerst hun opwachting in het Wereldelftal.

De laureaten werden gekozen door de bijna 50.000 spelers die zijn aangesloten bij FIFPro. De verkiezing kadert in het gala van de Gouden Bal, dat maandagavond plaatsvindt in Zürich.

Van alle spelers ontving Lionel Messi de meeste stemmen. Bijna 75 procent van de profvoetballers koos voor de Argentijn (74,6 %). Cristiano Ronaldo en Andres Iniesta volgen met respectievelijk 64,9 en 64,5 procent.

Messi, Ronaldo en Iniesta zijn ook de drie genomineerden voor de Gouden Bal 2012.

(IAN KINGTON)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud