Lance Armstrong vangt bot bij rechter

De rechtbank van Austin (Texas) heeft maandag in kortgeding het verzoek om een contactverbod van zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong tegen het Amerikaans antidopingagentschap USADA en zijn CEO Travis T. Tygart afgewezen.

Rechter Sam Sparks noemde het dossier van Armstrong "veel te lang (80 bladzijden) en een bittere polemiek" en vond een contactverbod vooral "onnodig". Hij gaf Armstrong wel twintig dagen de tijd om een klacht ten gronde in te dienen. De 40-jarige Amerikaan deelde al mee dat hij dat ook zal doen.

Armstrong wil verhinderen dat het USADA een dopingproces tegen hem voert. Het USADA achtervolgt hem al geruime tijd met beschuldigingen van dopinggebruik tijdens zijn wielercarrière. Maar volgens Armstrong voert Tygart een persoonlijke vendetta en kan hij daarom niet op een eerlijk proces rekenen. Bovendien trekt hij de rechtsbevoegdheid van het antidopingagentschap in twijfel.

Het USADA wil Armstrong zaterdag door een arbitragecommissie laten verhoren. Als Armstrong niet komt opdagen, dreigt hij levenslang geschorst te worden en kan hij al zijn prestaties, inclusief de zeven tourzeges, verliezen.

. (TIMOTHY A. CLARY)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud