Lance Armstrong wil met rechtszaak dopingproces verhinderen

Lance Armstrong heeft maandag bij de rechtbank in Austin (Texas) een klacht ingediend tegen het Amerikaans antidopingagentschap USADA en zijn CEO Travis T. Tygart. De zevenvoudige tourwinnaar vraagt in kortgeding een contactverbod en wil zo verhinderen dat het USADA een dopingproces tegen hem voert.

Het USADA achtervolgt de 40-jarige Amerikaan al geruime tijd met beschuldigingen van dopinggebruik tijdens zijn wielercarrière. Volgens Armstrong voert Tygart een persoonlijke vendetta en kan hij daarom niet op een eerlijk proces rekenen. Bovendien trekt hij de rechtsbevoegdheid van het antidopingagentschap in twijfel.

Tygart is niet onder de indruk. "We hebben er alle vertrouwen in dat de rechters de vastgestelde regels zullen onderschrijven. Usada was een initiatief van de atleten zelf, gestoeld op de principes van eerlijkheid en integriteit. Dit is alleen een poging van Armstrong om de waarheid over zijn wanpraktijken te verdoezelen."

Het USADA wil dat Armstrong zich zaterdag komt verantwoorden. Doet hij dat niet, dan dreigt hij levenslang geschorst te worden en zou hij bovendien al zijn prestaties, inclusief de zeven tourzeges, kunnen verliezen.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud