Marc Wilmots over Servië-België: "Ook Fellaini onzeker"

Twintig Rode Duivels hebben deze voormiddag in het trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede hun tweede training in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Servië (12 oktober in Belgrado) en Schotland (16 oktober in Brussel) afgewerkt. Axel Witsel (last aan de adductoren) en aanvoerder Vincent Kompany (kuitblessure) werkten zoals voorzien een apart programma af, maar ook de vrijdag geschorste Guillaume Gillet (contractuur) en Marouane Fellaini (knieblessure) verschenen niet op het trainingsveld.

"Fellaini heeft een trap op de knie gehad. Hij moet eerst nog een scan laten nemen, maar het is wel al duidelijk dat hij onzeker is voor de wedstrijd van vrijdag in en tegen Servië", ging bondscoach Marc Wilmots van start.

"Ik hoop morgen of ten laatste donderdag dat iedereen fit is. Als er een speler niet speelklaar raakt, zoeken we een oplossing in onze huidige kern. Ik roep in ieder geval geen nieuwe spelers meer op."

Wat betreft de ploegopstelling voor de lastige verplaatsing naar Belgrado moet Wilmots nog wat knopen doorhakken. "Ik heb eerder al gezegd dat niemand zeker is van zijn plaats, zelfs de doelman niet. Pas donderdagavond beslis ik definitief. Door de schorsing van Gillet start Toby Alderweireld wel als rechtsachter. Op de andere posities is de concurrentie enorm. Op de flanken heb ik zelfs zes spelers die in vorm zijn. Alles hangt af van het systeem waarin we spelen. Servië is een sterke ploeg, het gevaar komt bij hen vaak van op de flanken. We moeten daar een compact blok tegenover zetten." (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud