Advertentie

Marianne Vos wint Ronde van Italië voor vrouwen (update)

Marianne Vos (Rabobank) heeft zaterdag voor het tweede jaar op rij de eindzege in de Ronde van Italië voor vrouwen op zak gestoken. In de slotetappe, over 106,9 kilometer van Sarnico naar Bergamo, werd de 25-jarige Nederlandse tweede. De 28-jarige Zweedse Emma Johansson (Hitec) was in een sprint met drie sneller dan Vos en de Britse Emma Pooley.

Net als vorig jaar verzamelde Vos vijf ritzeges in de Giro Donne. In de eindstand heeft ze 3:27 voor op Pooley en 6:32 op de Amerikaanse Evelyn Stevens. Liesbet De Vocht, een ploeggenote van Vos, was met een 34e plaats op net geen uur (59:46) beste Belgische.

Eind mei brak Vos nog haar sleutelbeen tijdens de Valkenburg Hills Classic. Toch lijkt ze nu helemaal klaar voor de Olympische Spelen. Daar richt ze zich volledig op de wegrit van 29 juli.

"Dat ik de Giro voor de tweede keer op rij win, is al ontzettend gaaf, maar ik ben ook heel blij dat ik deze week weer een paar stappen voorwaarts heb kunnen maken", zegt Vos op de website van haar team. "Deze overwinning geeft in ieder geval veel vertrouwen voor Londen."

Ook ploegleider Jeroen Blijlevens ziet het rooskleurig in. "In het begin kon Marianne net niet mee bergop. Dat was ook niet verwonderlijk na zeven weken zonder wedstrijdritme. Maar terwijl anderen steeds minder werden, werd zij steeds sterker. Deze ronde was dan ook de perfecte voorbereiding voor de Olympische Spelen."

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud