Advertentie

Marino Vanhoenacker wint Ironman van Frankfurt

Marino Vanhoenacker heeft de Ironman van Frankfurt gewonnen, tevens geldend als officieus Europees kampioenschap. De West-Vlaming, die op 19 juli 36 jaar wordt, pakte zijn eerste Europese titel in 8u03:37, voor de Duitser Sebastian Kienle en de Spanjaard Clemente Alonso. Het is de negende Ironmanzege voor Vanhoenacker, waaronder zes keer die van Oostenrijk in Klagenfurt.

Vanhoenacker kwam als negende uit het water, op een kleine minuut van de Franse leider Stéphane Poulat. In de eerste helft van de 180 km fietsen vormde zich een leidersgroep van vijf, en rond kilometer 100 scheidde eerst de Duitser Sebastian Kienle zich af en daarna volgde Vanhoenacker. De West-Vlaming kwam snel aansluiten bij Kienle en rond km 135 liet hij hem ter plaatse. Hij begon aan de marathon met een voorsprong van drie minuten op Kienle en elf minuten op de Duitser Jan Raphael en op Poulat. De Duitser Andreas Raelert, wereldrecordhouder en winnaar in 2010, volgde daar als vijfde op ruim twaalf minuten.

Kienle verkleinde zijn achterstand in de eerste helft van de marathon tot iets meer dan anderhalve minuut, maar verloor dan weer terrein. Vanhoenacker won uiteindelijk met een voorsprong van 6:18 op Kienle. Alonso werd derde op 10:27, en Raelert vierde op 13:59.

Vorig jaar ging de zege in Frankfurt naar de Duitser Faris Al-Sultan.

(MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud