Martinez wint slotetappe Vierdaagse van Duinkerke, Arnaud Démare eindlaureaat

De Fransman Arnaud Démare (FDJ) is vandaag eindlaureaat van de Vierdaagse van Duinkerke (Fra/2.BC) geworden. Zijn leiderstrui kwam in de slotrit, over 163,8 kilometer tussen Estaires en Duinkerke, niet meer in het gedrang. De vierde en laatste etappe werd gewonnen door de 25-jarige Fransman Yannick Martinez (la Pomme-Marseille), die een gegroepeerd peloton nog niet kon voorblijven. De Duitser Matthias Friedemann werd tweede voor de Fransman Benoit Drujon.

Het was het drietal David Lelay, Chun Kai Feng en Lloyd Mondory die de tien plaatselijke ronden van elk 6,9 kilometer in de straten van Duinkerke mochten aanvatten met een voorsprong van 2:32 op het peloton waarin de mannen van FDJ en leider Démare het tempo regelden. De drie vluchters waren op zowat 80 kilometer van de finish weggesprongen uit een groep waar ook Evaldas Siskevicius, Rudy Kowalski, Nikita Novikov en José Goncalves deel van uitmaakten.

Met nog zes kilometers te rijden werden de drie vluchters gegrepen. Iedereen maakte zich daarna op voor de aangekondigde massasprint maar dat was buiten Yannick Martinez gerekend. De Fransman sprong in de laatste honderden meters weg uit het peloton en haalde het licht afgescheiden voor Friedemann. De leiderspositie van Démare kwam de hele dag niet in gevaar en hij volgt daardoor zijn landgenoot Jimmy Engoulvent op als eindlaureaat van deze 59e editie van de Vierdaagse. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud