Michele Ferrari: "Doping zal bij Lance Armstong hooguit placebo-effect gehad hebben"

Michele Ferrarri is ervan overtuigd dat Lance Armstrong ook zonder doping zeven keer de Ronde van Frankrijk gewonnen zou hebben. Volgens de omstreden dokter waren de dosissen die Armstrong nam te miniem om meer dan een placebo-effect gehad te hebben.

"In het interview met Oprah Winfrey zegt Lance dat hij denkt dat hij zonder het gebruik van testosteron, EPO en bloedtransfusies nooit zeven keer de Tour gewonnen zou hebben. Wel ik denk dat hij ongelijk heeft", schrijft Ferrari in een blog op de website van zijn zoon Stefano, www.53x12.com, gewijd aan de fysieke voorbereiding van wielrenners.

"Als Armstrong testosteron gebruikte op de manier waarop hij dat volgens zijn ploegmaats deed (microdoses opgelost in olijfolie onder de tong), kan dat nooit resultaat gehad hebben. De hoeveelheid testosteron die op die manier in je lichaam komt, is verwaarloosbaar en kan geenszins tot betere sportieve prestaties leiden. In het geval van Armstrong, na zijn ziekte, is het zelfs mogelijk dat toediening van lichaamsvreemd testosteron zijn conditie slechter maakte. Zijn ploegmaats getuigden dat ook EPO in microdoses en bloedtransfusies per één of twee units gebruikt werden. Op die manier kan ook niet meer breikt worden dan wat je gewoon met een hoogtestage kan doen."

"En dus zou Armstrong zonder doping precies dezelfde prestaties geleverd hebben. Hij had dan ook veel meer talent dan zijn concurrenten."

. (NICO CASAMASSIMA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud