Advertentie

Motorcross - Strijbos maakt ijzersterke comeback in Mantova

Kevin Strijbos heeft zondag de internationale starcross in het Italiaanse Mantova gedomineerd. De wedstrijd in Mantova is de eerste van het nieuwe seizoen.

Strijbos, die deze winter na een seizoen vol pech bij Kawasaki overstapte naar Honda, lijkt gemotiveerder dan ooit. Hij won met gemak de drie manches en was nadien ook de beste in een rechtstreeks duel met zijn teamgenoot Marc De Reuver. De tegenstand voor Strijbos was nochtans niet min. Zo kwam ook de regerende wereldkampioen MX1 David Philipaerts aan de start.

Steve Ramon en Ken de Dycker konden nog niet bevestigen. De Dycker liet zich wel enkele keren vooraan opmerken en werd tweede in de eerste manche. Publiekslieveling Antonio Cairoli kende een echte pechdag. In geen enkele van de drie manches kon Cairoli vooraan postvatten als gevolg van valpartijen en mechanische pech.

Nog een verrassing kwam van onze landgenoot Clement Desalle. Desalle, die bij het Belgische LS Honda-team rijdt, mengde zich telkens in de strijd tussen de fabrieksrijders en liet merken dat er ook met hem rekening zal moeten gehouden worden.

In de MX2 ging de overwinning naar KTM-rijder Shaun Simpson. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud