Nadal nadert tot op 300 punten van Federer

Dankzij zijn titel in de Masters Series van Toronto is de Spanjaard Rafael Nadal in de maandag gepubliceerde nieuwe ATP-ranking opnieuw een pak dichter geslopen bij de Zwitser Roger Federer. Het verschil tussen de twee tennissers is geslonken van 770 naar 300 punten.

De strijd om de eerste plaats op de wereldranking gaat deze week verder in de Masters Series in Cincinnati. Nadal verloor er vorig jaar in de tweede ronde en heeft er dus weinig punten te verdedigen. Dit in tegenstelling tot Federer, die vorig jaar het toernooi van Cincinnati won.

De Duitser Nicolas Kiefer, verliezend finalist in Toronto, wint 18 plaatsen en staat nu 19e. Gilles Simon verloor in Toronto in de halve finales, maar springt toch van 22 naar 14.

Aan Belgische kant zijn er slechts kleine verschuivingen. Steve Darcis wint een plaatsje en is nu 62e, terwijl Olivier Rochus twee plaatsen zakt naar 71. Xavier Malisse, die in de halve finales van de Challenger in het Amerikaanse Lexington moest opgeven met rugpijn, springt van 162 naar 154. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud