Nederlander Goesinnen wint Sluitingsprijs

De Nederlander Floris Goesinnen (Skil-Shimano) heeft dinsdag de 74ste editie van de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen (1.1) gewonnen, een wedstrijd over 177,2 km. Hij sprong weg van zes medevluchters op 2 km van de finish en won voor Roy Sentjens en Kristof Goddaert.

Na 16 kilometer wedstrijd slaagden drie renners erin zich los te wrikken uit de grote groep. Het peloton liet begaan en het trio kon op een gegeven moment zelfs meer dan 7 minuten voorsprong nemen.

Op 30 kilometer van de finish waren ze er echter aan voor de moeite. Wat verderop gingen Kevin Hulsmans, Roy Sentjens, Evert Verbist, Geert Omloop, Kristof Goddaert en de Nederlanders Floris Goesinnen en Maarten Den Bakker. De 7 leiders trokken de laatste ronde in met een voorsprong van 16 seconden op een jagend peloton, waar Unibet.com zich op kop had gezet.

Met nog iets meer dan 4 kilometer te rijden trachtte Floris Goessinen de spurt met zeven te ontlopen. Roy Sentjens counterde echter gevat en bracht de rest weer samen. Goesinnen liet het hier niet bij en met nog 2 kilometer voor de boeg zette de Nederlander het opnieuw op een lopen. Goesinnen boekte een eerste zege in zijn profcarrière na een korte solotocht. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud