Nekblessure houdt comeback Michael Schumacher mogelijk tegen

Het staat nog niet helemaal vast dat zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher over enkele weken zijn comeback zal mogen vieren tijdens de Grote Prijs van Europa in Valencia. De Duitser heeft immers nekpijn en ondergaat eerst medische testen alvorens hij definitief groen licht krijgt.

"Het is nog niet helemaal zeker dat zijn nek het zal houden. Zijn terugkeer hangt af van de medische testen die nog moeten volgen. Pas na deze onderzoeken zal het duidelijk worden of hij nog mag racen", zegt de woordvoerder van Schumacher, Sabine Kehm, woensdag.

De 40-jarige Schumacher kwetste zich in februari aan zijn nek toen hij op een circuit in Spanje viel met de motor. Op zijn website verklaarde de Duitser eerder al dat zijn nek hem parten speelt. "Het is een probleem dat we nog moeten regelen. Mijn gezondheid gaat voor alles. Dat is het akkoord dat ik met Ferrari en mijn echtgenote heb gemaakt", aldus Schumacher, die bij de Italiaanse renstal tijdelijk de onfortuinlijke Braziliaan Felipe Massa moet vervangen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud