Olivier Rochus opnieuw in top honderd wereldranglijst

Olivier Rochus, afgelopen weekend halvefinalist in het challengertoernooi van Bergen, staat opnieuw in de top honderd van de wereldranglijst. De 31-jarige Namenaar boekte twaalf plaatsen winst en is nu 98e. Daarmee is hij de vierde Belg op de ATP-ranking.

David Goffin, status quo op 48e, blijft de hoogst gerangschikte landgenoot. Xavier Malisse (57e), Steve Darcis (78e) en Ruben Bemelmans (109e) moesten allemaal een plaatsje inleveren.

Aan de top veranderde er weinig, al naderde Novak Djokovic dankzij zijn zege in Peking wel op 's werelds nummer een Roger Federer. De Zwitser heeft nu nog 835 punten voor op de Serviër. De Brit Andy Murray is derde. De Spanjaarden Rafael Nadal en David Ferrer maken de top vijf compleet. De Fransman Jo-Wilfried Tsonga, runner-up in Peking, wipte over de Tsjech Tomas Berdych naar de zesde plaats.

De Japanner Kei Nishikori, winnaar in Tokio, klom van 17 naar 15 en staat daarmee nog net achter de Canadees Milos Raonic (van 15 naar 14), die hij zondag in de finale versloeg.

. (ERIC LALMAND)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud