Advertentie

Olympisch dorp in Peking geopend

Twaalf dagen voor de opening van de 29ste Olympische Spelen in Peking heeft de burgemeester van de Chinese hoofdstad zondag het olympische dorp geopend. Zowat 16.000 sporters, trainers en functionarissen uit 204 landen worden tijdens de komende Olympische Spelen in het zwaarbewaakte onderkomen gehuisvest.

De Chinese delegatie nam als eerste haar intrek in het dorp. De gastheren vormen met 639 atleten de grootste afvaardiging tijdens de Spelen.

In het 66 hectare grote olympische dorp zijn behalve 42 appartementsblokken met meer dan 9.000 slaapkamers ook Chinese culturele centra gevestigd. Er zijn vijf meditatieruimtes en sportfaciliteiten als een joggingparcours, zwembaden, tenniscourts en basketbalpleinen.

Het restaurant, dat dag en nacht geopend is, biedt plaats aan 5.000 gasten en zet maaltijden uit de ganse wereld voor. Daarvoor wordt een beroep gedaan op 100 buitenlandse en 2.500 Chinese koks. In vier zones wordt Chinees, Aziatisch, internationaal en mediterraans voedsel geserveerd. De spijskaart omvat eveneens halal, vegetarisch, suikerarm, Indisch en koosjer voedsel. Tijdens hun vrije tijd kunnen de atleten gebruikmaken van een karaokebar, een Chinese theeceremonie bijwonen, een cursus Chinees volgen of contact houden met het thuisfront in het internetcafé. Verder zijn er een kliniek, een bibliotheek, een brandweerkazerne en winkels.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud