Olympisch skikampioene Lindsey Vonn wil bij mannen meedoen

Olympisch kampioene Lindsey Vonn heeft bij de Internationale skifederatie een verzoek ingediend om op 24 november in het Canadese Lake Louise in de wereldbekerafdaling voor mannen te mogen starten. De vrouwen werken op dat ogenblik een slalom en een reuzenslalom in het Amerikaanse Aspen af.

De 27-jarige Amerikaanse, vier keer winnares van de Wereldbeker ski, heeft niet de ambitie om een volledig seizoen bij de mannen te skiën. Voorlopig zou het tot die ene wedstrijd beperkt blijven.

De federatie houdt haar aanvraag in beraad. Grootste struikelblok is dat de vrouwen een week later in Lake Louise ook een wereldbekerwedstrijd skiën. Het zou haar dus een groot voordeel geven ten opzichte van de concurrenten, als zij een week eerder al op dat parkoers mag skiën. Dat zou naast de publicitaire aandacht ook een beweegreden voor haar verzoek kunnen zijn. Een realistische kans om een goede uitslag te halen tussen haar mannelijke collega's heeft Vonn niet volgens de kenners. Zij schatten dat Vonn zo'n vijf seconden langzamer zal zijn dan de snelste mannen.

. (FABRICE COFFRINI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud