Omkoopschandaal - Lierse en Antwerp: "Niets met gokzaak te maken"

Tweedeklassers Lierse en Antwerp hebben dinsdag officieel ontkend betrokken te zijn bij het nieuwe gokschandaal in het Belgisch voetbal. Dinsdag pakte P-Magazine uit met het nieuws dat ook Lierse en Antwerp op de lijst van verdachte clubs staan en dat minstens drie duels gemanipuleerd zouden zijn door de Kroatische gokmaffia.

Petar Bojovic, de 24-jarige Servische verdediger van Lierse die door P-Magazine genoemd wordt als een van de betrokkenen, wordt door de Pallieters wel voorlopig op non-actief gezet. Zolang de speler niet officieel schuldig bevonden is, blijft Lierse zijn loon wel doorbetalen. Lierse benadrukt ook dat de club op zich niet genoemd wordt, alleen één speler. Maged Samy, de Egyptische topman van Lierse, wil ook gerechtelijke stappen ondernemen tegen P-Magazine.

Al enkele maanden buigt het parket van het Duitse Bochum zich over wat het grootste gokschandaal ooit in het Europese voetbal wordt genoemd. Dat aan Belgische zijde toenmalig tweedeklasser UR Namen in het onderzoeksdossier voorkomt, was reeds geweten.

(LEE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud