Advertentie

Op 9 en 10 november absolute wereldtop op 39 meter hoge snowboardschans in Antwerpen

Op 9 en 10 november ontvangt Antwerpen een officiële manche van de FIS-wereldbeker snowboarden. Dat werd vandaag op een persconferentie bekendgemaakt. Minstens 65 deelnemers, onder wie onze landgenoot Seppe Smits, zullen van op een 39 meter hoge schans op de Antwerpse Scheldekaaien het tegen elkaar opnemen in de freestylediscipline 'big air'.

In de aanloop naar 2013, waarin Antwerpen sporthoofdstad van Europa is, wordt in Antwerpen een officiële manche van de FIS-wereldbeker snowboarden georganiseerd, de enige manche van het toernooi in Europa.

De big-air-discipline is een snowboardstijl waarbij de deelnemers beoordeeld worden op basis van acrobatische trucs tijdens de sprong van de schans.

Volgens Geert Bruynseels, coördinator Sportevenementen van de stad Antwerpen, zal het evenement de stad op de kaart zetten. "Vijf jaar geleden begonnen we met de gesprekken om het evenement, dat eerder al in onder meer London, Stockholm en Tokyo plaatsvond, naar hier te krijgen. We zijn zeer blij dat dat gelukt is."

Volgens de organisatie doen minstens 65 deelnemers mee, met daarin absolute wereldtoppers uit Finland, Noorwegen en Canada. Ook Seppe Smits neemt deel. De vicewereldkampioen in de big-air ontwierp de schans mee en kijkt ernaar uit om eens voor eigen publiek te kunnen springen. De schans van 39 meter hoog en 123 meter lang zal een hellingsgraad van 45 procent hebben. Zo'n 775 kubieke meter sneeuw wordt op 1.600 vierkante meter verdeeld. Het evenement zal gratis te bezoeken zijn. De stad investeert 325.000 euro in het project. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud