Advertentie
Advertentie

OS 2008 - Atletiek - 4x400 (m): Onuitgegeven België in de finale

België start zaterdagavond in de finale van de 4x400m (m) op de Olympische Spelen met een onuitgegeven opstelling. Belgisch recordhouder op de individuele 400m, Kevin Borlée, neemt vanavond de start, in tegenstelling tot vrijdag in de reeksen, toen hij als laatste van de vier liep. Daarna lopen Jonathan Borlée en Cédric Van Branteghem, en Arnaud Ghislain brengt de stok thuis.

"In de reeksen hebben we een onmogelijk niveau gehaald en in de finale gaan we iets proberen", vertelde coach Jacques Borlée zaterdag. "Wij starten in baan 8, met de Amerikanen net achter ons. Ik heb aan Kevin gevraagd om zich in het zog te zetten van de Amerikanen en hopelijk kunnen Jonathan en Cédric zo goed mogelijk de aansluiting behouden, zodat Arnaud in een zo hoog mogelijke positie aan de laatste 400m kan beginnen. We proberen zo onder de 3 minuten te zitten en mogelijk mee te spelen voor de derde of vierde plaats. Ik heb zo'n scenario, dat we van in het begin vooraan zitten, liever dan dat we al van bij de start achteraan hangen".

Kristof Beyens, die naar de Spelen kwam als basispion voor de derde positie in het team en deze week al de halve finales haalde op de 200m, loopt net als in de reeksen mede op eigen vraag opnieuw niet mee.

De finale wordt gelopen om 21u05 Chinese tijd (15u05 Belgische tijd). (VDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud