OS 2008 - Beachvolley: Van Breedam/Mouha out in 1/8e finale

Liesbet Van Breedam en Liesbet Mouha hebben zich vrijdag op de Olympische Spelen van Peking niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het beachvolleytoernooi bij de vrouwen. De Belgische tandem verloor in twee sets van de Amerikaanse toppers Misty May-Treanor en Kerry Walsh en is uitgeschakeld. Na 38 minuten wedstrijd waren de setstanden 22-24 en 10-21.

In de eerste set speelden de Belgen uitstekend. Ze hielden gelijke tred met de Amerikaanse toppers en kwam op een gegeven moment zelfs 4 punten voor (16-12). Van Breedam en Mouha verzamelden ook vijf setballen, maar konden die niet verzilveren. Treanor en Walsh wisten hun eerste setpunt wel te benutten en rijfden de eerste set zo met 22-24 binnen.

Dat setverlies gaf de Belgen een mentale tik, want in het begin van de tweede set kwamen ze meteen 1-5 achter. De jarige Walsh en Treanor speelden foutloos en stoomden door naar 10-21 setwinst.

Het Amerikaanse duo staat eerste op de wereldranglijst en is ook regerend olympisch en wereldkampioen. Ook in Peking gelden ze als het te kloppen duo voor de eindzege.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud