OS 2008: Geen finaleplaats voor Kim Gevaert op 100m (update)

Kim Gevaert heeft zich zondag op de Olympische Spelen van Peking niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100m. Ze eindigde in de tweede halve finale als zesde. Enkel de eerste vier van de twee halve finales stootten door naar de finale.

Gevaert klokte met een tegenwind van 0,2 m/s af in 11.30, ruim boven haar Belgisch record (11.04). Vier jaar geleden werd Gevaert op de Spelen van Athene ook uitgeschakeld in de halve finales; op de 200m werd ze toen zesde.

"Ik heb bewogen in de startblokken, en daardoor heb ik mijn start gemist", vertelde de 30-jarige Gevaert. "Op dit niveau is het dan moeilijk om dat op te halen. Ik heb het nog geprobeerd, maar dan ga je verkrampter lopen en mis je eigenlijk je volledige wedstrijd".

"Ik heb een grote kans gemist", legde een erg ontgoochelde Gevaert verder uit. "Als je ziet welke tijden hier naar de finale gaan, dan ben ik het zeker waard om daartussen te staan. Na alle moeilijkheden die ik heb gehad om op tijd klaar te zijn, is dit echt jammer." (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud