OS 2008 - Griek Gousis moet Peking verlaten na positieve dopingtest

Griekenland trekt één van zijn atleten terug uit zijn olympische delegatie in Peking. Volgens de Griekse nationale televisie gaat het om de 29-jarige sprinter Tassos Gousis. De atleet testte bij een controle door het Grieks antidopingagentschap positief op het gebruik van het verboden product methyltrienolon.

"De atleet moet naar Athene terugkeren en wordt in afwachting van een tegenexpertise voorlopig geschorst", meldde de Griekse atletiekfederatie eerder, zonder een naam te noemen.

Gousis zou in Peking de 200 meter lopen. In die discipline is hij ook Grieks kampioen. Het zouden zijn derde Spelen worden. In Sydney 2000 liep hij de 200 en de 400 meter, vier jaar later in Athene de 200 en 4x400 meter. In Athene haalde hij de halve finales van de 200 meter. Op de wereldkampioenschappen van 2007 in Osaka sprintte hij in de finale naar de achtste plaats, in een persoonlijk record van 20.11.

Een positieve test op methyltrienolon, een steroïde, hield ook al de Griekse zwemmer Ioannis Drymonakos en elf Griekse gewichtheffers thuis. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud