OS 2008 - Hockey (m): België is 9e na 3-0 winst tegen Canada

De Belgische hockeyploeg is donderdag op de Olympische Spelen in Peking negende geëindigd. De Red Lions wonnen in hun laatste wedstrijd met 3-0 van Canada. Leuk detail: ook op de Spelen van 1976 in Montreal, toen het mannenhockey er een laatste keer bij was, eindigde België 9e na een 3-2 zege tegen... Canada.

De Belgen wilden in hun laatste match in Peking bewijzen dat ze hun ticket voor de Spelen niet zomaar cadeau hadden gekregen en gingen in de gietende regen zeer gedreven van start. De aanvalslust van de Belgen werd al in de tweede minuut beloond met een doelpunt van Jérôme Dekeyser. Drie minuten later zag diezelfde Dekeyser een poging vanuit een strafcorner gestopt door de Canadese doelman Michael Mahood. Canada ging actief op zoek naar de gelijkmaker, maar de Belgen hielden goed stand en konden in de 23e minuut zelfs een tweede keer scoren via John-John Dohmen.

Na de rust beperkten de Belgen zich vooral tot het verdedigen van hun voorsprong. De Red Lions kwamen enkele keren goed weg - onder meer toen de Canadees Fernandes een strafbal op de lat mikte en een Canadees doelpunt geannuleerd werd - en scoorden zowaar zelf nog een keer. Het was Jérôme Dekeyser die in de slotseconden met de 3-0 de kroon op het werk mocht zetten. (VDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud