OS 2008: Kristof Beyens naar halve finales 200 meter

Kristof Beyens heeft zich maandag op de Olympische Spelen in Peking geplaatst voor de halve finales van de 200 meter bij de mannen. Beyens klokte in de derde kwartfinale af als derde in 20.50. De reeks werd gewonnen door Brendan Christian uit Antigua (20.26) voor Churandy Martina uit de Nederlandse Antillen (20.42). De eerste drie van elke reeks en de vier tijdsnelsten plaatsten zich voor de halve finales. Van de 16 halvefinalisten liep Beyens de traagste tijd in de kwartfinales.

"Ik had beter uit de bocht kunnen komen, waardoor ik het iets moest rechttrekken, maar het was toch bijna een perfecte wedstrijd", aldus de 25-jarige Beyens, die vorig jaar op het WK in Osaka ook al de halve finales haalde.

"Mijn doel is nu bereikt dus de spanning is gebroken. Dinsdagavond kan ik in de halve finale ontspannen lopen", blikte Beyens, die een persoonlijk record heeft van 20.44, vooruit. "Ik hoop dat ik weer in baan 8 of 9 mag uitkomen, met enkele snelle mannen achter mij. Mijn ambitie voor de halve finale is de tijd, een nieuw persoonlijk record." (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud