OS 2008 - Liu Xiang zorgt voor Chinese tragedie in Peking

Liu Xiang zal zijn olympische titel op de 110 meter horden niet verlengen. De Chinezen waren maandag massaal naar het stadion in Peking gekomen om hun held aan te moedigen, maar werden getuigen van een drama. De 25-jarige Chinees moest geblesseerd forfait geven voor de reeksen.

De atleet uit Shanghai is de enige Chinese sportman die wereldkampioen, olympisch kampioen en wereldrecordhouder is. Met vijf miljoen euro per jaar is hij ook de best verdiende atleet ter wereld. 1,3 miljard Chinezen wilden hem donderdag opnieuw olympisch goud zien halen.

Toch is het forfait van Liu niet echt een verrassing. Zijn trainer had al aangegeven dat hij nog niet hersteld is van de blessure aan de adductoren, waar hij sinds mei mee sukkelt. De Chinees probeerde het maandag nog wel even. Maar na een valste start, veroorzaakt door de Nederlander Marcel van der Westen, voelde hij dat het zinloos was.

Eerder was ook de 29-jarige Amerikaan Terrence Trammell, tweevoudig olympisch vicekampioen en vicewereldkampioen, al geblesseerd uitgevallen. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud