OS 2008 - Olympische wegrit: reactie Aerts en Monfort

"Ik heb een hele koers op reserve gereden en zuinig naar de slotronde gegaan", reageerde Mario Aerts na zijn achtste plaats. "Kijk het maar na. Al wie hier een inspanning te veel deed, ging er tussenuit. Deze achtste plaats geeft me een mooi en goed gevoel. Het is ook de bevestiging van de goede Tour die ik gereden heb."

"Dat ik de koers de baas zou kunnen, wist ik wel. Het was alleen afwachten hoe ik de hitte zou verteren. Ook daar ondervond ik weinig last van en dus mag ik fier zeggen dat ik als invaller niet ontgoocheld heb. Een plaats bij de eerste acht was ook één van de objectieven van het BOIC. Ik ben blij dat die doelstelling gerealiseerd is", aldus Aerts.

Maxime Monfort, die op drie ronden van het einde in de wegrit opgaf, blijft realistisch. "Ik had zeker niet gedacht dat ik zo vroeg door de knieën zou gaan, omdat ik de klim niet eens superlastig vond en toch is het gebeurd. De wet van de sport. De ene dag win je, de andere dag ben je een verliezer. Maar ik ben niet bang in het vooruitzicht van zondag. Een tijdrit over een uur is anders dan een wegrit van meer dan zes uur." (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud