OS 2008 - Openingsceremonie - Godefroid: "Ouders voorgelogen"

Vrijdagvoormiddag rond 10u00 zijn zeilers Sebastien Godefroid en Carolijn Brouwer in Peking geland voor de openingsceremonie van vrijdagavond. Woensdag werd bekendgemaakt dat Godefroid, die in 1996 olympisch zilver veroverde in de Finn-klasse, de Belgische vlaggendrager zal zijn tijdens de ceremonie in het olympisch stadion.

"Het is natuurlijk een hele eer om dat te mogen doen", vertelde Godefroid bij zijn aankomst in de luchthaven van Peking. "Ik had er persoonlijk nooit aan gedacht dat ik dat zou mogen doen, dus toen Philippe Rogge me belde met de vraag of ik het wilde doen, was ik heel aangenaam verrast. Ik had het niet verwacht, want er zijn meerdere atleten die het zouden verdienen. Misschien heb ik deze keer het geluk dat ik al ouder ben en meer Spelen op mijn actief heb".

De 37-jarige Godefroid, die aan zijn 4e Spelen begint, wist het nieuws al twee weken: "Het was wel een beetje moeilijk om het stil te houden. Ik heb het aan niemand verteld, ook niet aan Carolijn en ook zelfs niet aan mijn ouders. Dat was wel een beetje raar. Ze hebben me nog een paar keer gevraagd of ik dacht dat ik het zou worden, maar ik kon niets zeggen en heb enkel geantwoord dat ik er geen idee van had en dat het op 6 augustus zou bekendgemaakt worden. Dus ik heb eigenlijk een beetje mijn ouders voorgelogen".

Godefroid en Brouwer vliegen zaterdag rond 11u00 's morgens terug naar Qingdao waar de competities in het zeilen worden gehouden. (VDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud