OS 2008 - Roeien: Gunstige loting kwartfinale voor Tim Maeyens

Tim Maeyens kent zijn tegenstanders in zijn kwartfinalerace op de Olympische Spelen van Peking. De Bruggeling start in de derde race om 10u30 Belgische tijd en met hem ook Ming-Hui Wang (Tai), Peter Hardcastle (Aus), Ondrej Synek (Tsj), Hiu Fung Law (H-K) en Andrej Jamsa (Est). De eerste drie plaatsen zich voor de halve finale en zitten sowieso al bij de top twaalf.

Van de zes skiffeurs was Maeyens met 7:16.60 veruit de snelste in de voorwedstrijden. De Tsjech Ondrej Synek is de tweede reekswinnaar. De vicewereldkampioen won vlot met een voorsprong van vijf seconden en zal dus wel nog heel wat harder kunnen gaan. De Australiër Peter Hardcastle was in de openingsrace ook in sterke doen. Hij finishte pas tweede maar was met 7:17.74 niet echt veel trager dan onze landgenoot. Maar zelfs als Maeyens een mindere dag kent en zijn meerdere zou moeten erkennen in het duo Synek-Hardcastle dan nog moet er al heel wat gebeuren om de Bruggeling buiten de eerste drie te houden, want Wang, Law en Jamsa waren in de voorwedstrijd een halve minuut en zelfs meer trager dan Maeyens.

Christophe Raes en Bart Poelvoorde knokken om 11u40 om een halve finaleplaats. Hun tegenstanders zijn Piermarini-Hovey (Vst), Kornilov-Svirin (Rus), Martin en Ivo Yanakiev (Bul) en Nozad-Jebur (Irk). Deze vier teams klokten een tragere tijd dan de 6:31.84 van onze landgenoten, zodat men ook van Raes en Poelvoorde mag verwachten dat ze zich bij de eerste drie roeien en dus zullen doorstoten tot de halve finale. (VDD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud