OS 2008 - Turnen: Gaelle Mys plaatst zich voor allroundfinale

Turnster Gaelle Mys heeft zich zondag op de Olympische Spelen in Peking geplaatst voor de allroundfinale, die komende vrijdag op het programma staat. Mys maakte amper fouten in haar vier oefeningen en turnde een totaal van 57,150 punten. Ze werd daarmee 24e op de uitgezuiverde eindstand (slechts maximum twee turnsters per land mogen naar de finale), net genoeg voor de finale.

België heeft zo voor de tweede opeenvolgende Spelen een vrouw in de allroundfinale. Vier jaar geleden werd Aagje Vanwalleghem in Athene 23e.

De 16-jarige Mys begon met een degelijke sprong, waarbij ze bij de landing wel enkele grote stappen achteruit zette, en kreeg er 14,050 punten voor. De brug met ongelijke leggers ging vervolgens ook goed. Mys en een breeduit lachende coach Valentina Soldatenkova zagen dat de jury haar een score van 14,175 punten gaf. Het derde en voorlaatste toestel was de evenwichtsbalk, haar favoriete onderdeel. De opsprong verliep perfect, en afgezien van een drietal keer licht evenwichtverlies en een stap opzij bij de landing verliep ook de rest van de oefening heel goed. Mys kreeg 14,800 punten voor haar balkoefening.

Mys, die in 2007 16e werd op het EK allround, besloot haar kwalificaties met de grondoefening. En ook die verliep goed. Mys kreeg een score van 14,125. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud