Advertentie

OS 2008: Valse televisiebeelden in openingsceremonie

De organisatoren van de Olympische Spelen van Peking gaven dinsdag toe dat de televisie-uitzending van de openingsceremonie getrukeerde en vooraf bewerkte beelden bevatte.

De ceremonie begon met een spectaculaire scène, waarin gigantische voetsporen zich aftekenden in de lucht en Peking doorkruisten richting het olympisch stadion. De voetsporen die door vuurwerk in de lucht werden geschilderd, werden geacht live te zijn gefilmd vanuit een helikopter.

"We vuurden wel degelijk vuurpijlen af om de sporen te maken, maar ze waren door de mist niet goed zichtbaar", verklaarde Wang Wei, vicevoorzitter van het organisatiecomité. "Daarom kan het wel zijn dat eerder gedraaide beelden zijn gebruikt om dat probleem op te lossen." Volgens de krant Beijing Times zijn de beelden computeranimaties waar een gespecialiseerd informaticabedrijf een jaar lang aan werkte. Dat bedrijf, Crystal Fireworks, slaagde er ook in om de bewegingen van de helikopter te simuleren en om een waas van mist te creëren.

Deze controverse duikt op nadat de muzikale directeur van het spektakel al bekende dat het Chinese meisje dat zong tijdens de ceremonie, eigenlijk playbackte. Het echte zangeresje mocht van het organisatiecomité niet op het podium omdat ze niet mooi genoeg was. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud