OS 2008 - Vrouwelijke gidsen moeten strippen voor openinsgceremonie

De 200 vrouwelijke gidsen, die bij de openingsceremonie in het Nationaal Stadion de delegaties voorafgingen, werden in Peking naakt "gekeurd" alvorens ze werden uitverkozen voor hun job.

Duizenden jonge meisjes stelden zich kandidaat in de hoop te mogen deelnemen aan de wereldwijd bekeken plechtigheid. Tijdens de selecties moesten de meisjes naakt voor een jury verschijnen, die moest uitmaken of de kandidates de juiste proporties en afmetingen hadden, aldus een bericht in The Beijing News.

De meisjes werden naakt met een liniaal gemeten. De te controleren afmetingen waren de breedte van de schouders, de lengte en omtrek van de taille en de grootte. Daarnaast moesten ze een lief gezichtje hebben en energie uitstralen.

Meisjes die niet de ideale maten hadden, maakten nog kans om één van de 400 cheerleaders te worden die tijdens het ruim drie uren durende spektakel constant aan het dansen en schreeuwen waren. Die 400 chearleaders moesten ook "glimlachtraining" volgen. Om te leren hoe ze moesten dansen met een stralende glimlach, trainden ze een half jaar lang van 6u00 's ochtends tot 20u00 's avonds. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud