OS 2010 - Isabelle Pieman oefent eerste keer in het Pacific Coliseum

Kunstschaatsster Isabelle Pieman stond woensdag in Vancouver een eerste keer op het ijs van het Pacific Coliseum, het stadion waar ze volgende week dinsdag met de korte kür haar olympische vuurdoop zal beleven. Pieman, die sinds vorige week donderdag in Vancouver is, is tevreden met haar voorbereiding tot nu toe.

"Mijn trainingen in het Trout Lake Centre, hier even verderop, verliepen goed en ook over mijn eerste training hier ben ik tevreden. Het was zeker niet slecht", vertelt Pieman. "Het is wel even wennen: door het felle licht is het hier warmer dan op de ijsbanen die ik gewoon ben en dat voel je wel aan het ijs. Maar dat is gewoon een kwestie van gewenning."

De 26-jarige Brusselse wil zich in Vancouver graag plaatsen voor de vrije kür. Daarvoor moet ze zich in de korte kür bij de beste 24 zien te scharen. "Ik hoop een foutloze korte kür te schaatsen en op die manier genoeg punten te sprokkelen om de vrije kür te mogen schaatsen. Dat is mijn doel", aldus Pieman, die geniet van de sfeer die rond de Spelen hangt. "Het zijn mijn eerste Spelen en ik vind het echt reuze: het contact met de atleten uit andere sporten, de ambiance in het dorp... Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van wat hier allemaal op mij afkomt, zonder mijn uiteindelijke doel uit het oog te verliezen."

. (VDD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud