OS 2010 - Pieter Gysel: "Balen"

"Shit man. Dit is balen", reageerde shorttracker Pieter Gysel woensdag, nadat hij op de Winterspelen in Vancouver net naast een plaats in de kwartfinales van de 1.500 meter gegrepen had. "Ik reed de perfecte race, tot een halve ronde voor het einde..."

"Ik heb niet echt een fout gemaakt. Ik moest in de laatste bocht Lee Jung-Su net een klein beetje laten gaan en dan komt er natuurlijk plaats om te passeren... Nu, gepasseerd worden door de vicewereldkampioen allround, is geen schande."

Met zijn tijd Gysel in zes van de zeven andere reeksen makkelijk zijn doorgegaan. "Pech gehad met de loting, daar begint het allemaal mee. "Dit is shorttrack. Het is een show en niet de sport waarin iedereen puur op sterkte gerangschikt wordt van 1 tot 30. Elke rit is opnieuw anders. Het hangt niet alleen af van hoe je rijdt, maar ook van wat er gebeurt en in welke race je wordt uitgeloot." Is dit dan echt geen streep door zijn rekening? "Bij shorttrack maak je best geen rekeningen, want dan moet je veel strepen trekken..."

Gysel rijdt in Vancouver nog de 500 meter. "Mijn ambitie blijft dezelfde: top acht. Ik rijd niet slecht en heb in de 1.000 meter toch vertrouwen opgedaan."

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud