Advertentie

OS 2012 - Borlées bevestigen goede vorm, Evi Van Acker verspeelt koppositie

Kevin en Jonathan Borlée hebben hun start op de Olympische Spelen in Londen niet gemist. Zaterdagmorgen plaatsten ze zich allebei makkelijk voor de halve finales van de 400 meter.

Jonathan gaf meteen zijn visitekaartje af door naar de reekszege te snellen in 44.43, dertien honderdsten onder het Belgisch record van zijn tweelingbroer Kevin. Die stootte ook vlot door met een tijd van 45.14.

Michael Bultheel strandde zoals verwacht in de halve finales van de 400 meter horden. De student geneeskunde zette met 49.10 wel voor de tweede dag op rij een persoonlijk record neer.

Evi Van Acker beleefde een baaldag. Na twee mindere regatta's zakte ze in de Laser Radial van 1 naar 4. Maandag staat enkel nog de medaillerace geprogrammeerd.

Voor Wannes Van Laer is de olympische zeilcompetitie voorbij. Hij eindigt in de Laser-categorie als 34e. Windsurfster Sigrid Rondelez behield haar achttiende plaats in de RS:X.

De Belgische jumpingruiters begonnen uitstekend aan de individuele kwalificaties. Philippe Le Jeune (Vigo d'Arsouilles), Dirk Demeersman (Bufero) en Jos Lansink (Valentina) bleven foutloos, Grégory Wathelet (Cadjanine) kreeg vier strafpunten. De Belgen mogen zondag allen de tweede ronde rijden.

De Belgische hockeyvrouwen speelden tegen Japan 1-1 gelijk, het tweede punt voor de Red Panthers.

Katrien Verstuyft begon met de 48e inschrijvingstijd aan de olympische triatlon. Ze finishte in Hyde Park als 28e. Opdracht volbracht dus voor de 30-jarige Antwerpse.

Gijs Van Hoecke tot slot ontgoochelde op dag 1 van het omnium met een vijftiende plaats.

(TSA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud