Advertentie

OS 2012 - Broers Borlée bereiken olympische finale, jumpingteam ontgoochelt

Kevin en Jonathan Borlée strijden maandag rond 22u30 om de olympische medailles op de 400 meter. De tweelingbroers plaatsten zich zondagavond in het olympisch stadion voor de eindstrijd, al was vooral voor Jonathan de uitschakeling dichtbij.

Kevin plaatste zich rechtstreeks door in zijn reeks als tweede te eindigen, Jonathan finishte pas als derde maar werd opgevist met een snelste verliezende tijd. Na zijn wedstrijd vertelde Jonathan dat hij sukkelt met een contractuur in de dij. Hopelijk brengen de volgende 24 uren soelaas.

Elodie Ouedraogo, de derde Belg die zondag aantrad op de olympische piste, plaatste zich voor de halve finales van de 400 meter horden. Ook bij 'Elo' had de kwalificatie wat voeten in de aarde. Zij finishte in haar reeks nipt als vierde, net voldoende voor plaatsing.

Baanwielrenner Gijs Van Hoecke eindigde als vijftiende in het omnium, dezelfde (teleurstellende) plaats die hij ook zaterdag na de openingsdag bekleedde.

De Belgische jumpingruiters werden zondag verrassend uitgeschakeld in de teamcompetitie. Individueel stootten Grégory Wathelet (Cadjanine Z), Dirk Demeersman (Bufero van het Panishof) en Jos Lansink (Valentina van 't Heike) wel door naar de derde ronde. Vigo d'Arsouilles, het paard van Philippe Le Jeune, is geblesseerd, waardoor de wereldkampioen na twee rondes een punt moet zetten achter zijn toernooi.

In het hockey raakten de Belgische mannen in hun vierde groepsmatch niet voorbij Nieuw-Zeeland. Het werd 1-1 in de Riverbank Arena.

Windsurfster Sigrid Rondelez tot slot beëindigde de RS:X-competitie op de zeventiende plaats.

(TSA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud